Викрадені з Херсонського художнього музею картини стали темою модних хусток

7 месяцев назад 0

Український бренд хусток та одягу випустив благодійну колекцію "Викрадене мистецтво". На хустках зображені в тому числі роботи митців, які викрали російські окупанти з художнього музею у Херсоні. Таким чином бренд привертає увагу до злочинів РФ в культурі.

Про це у Facebook  Херсонський художній музей. Хустка українського бренду, на якій зображена робота Володимира Чуприни "Іриси" Фото: Херсонський Художній Музей/Facebook
За його даними, чотири викрадені російськими військовими роботи зображені на шовкових хустках .

"Це твори наших земляків: акварель Олексія Шовкуненка "Завод працює. Донецьк", полотно Володимира Чуприни "Іриси", декоративний розпис Людмили Вітковської "Біля дуба русалоньки мовчки дожидали…" та Віри Семенюк "Засвіт встали козаченьки", — йдеться у повідомленні музею. Хустка з малюнком з фрески будинку Поліни Райко Фото: бренд OLIZ
Також є зображення фрески будинку Поліни Райко — однієї зі знищених внаслідок затоплення після підриву Каховської ГЕС.

Кошти від продажу хусток компанія-виробник передає на благодійні цілі, серед яких і допомога пограбованому Херсонському художньому музею.

Раніше український бренд "Dodo Socks" розробив дизайн нашивки-вишивки на основі викраденої з Херсонського художнього музею російськими окупантами картини Михайла Брянського "Портрет дівчини у вишиваній сукні". Нашивку розробили у колаборації з музеєм.