У басейні Херсонського держуніверситету відбувся турнір з плавання серед спортсменів з інвалідністю

2 года назад 0

Близько 20 учасників – вихованці ДЮСШ «Інваспорт» — взяли участь у турнірі, приуроченому до Дня Святого Миколая, який відбувся у басейні Херсонського держуніверситету, — повідомив ректор ХДУ Олександр Співаковський:
— Із великим задоволенням, разом з деканом факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету Іваном Глуховим, привітали учасників обласних змагань з плавання серед спортсменів з інвалідністю.
. Приємно, що все більше організацій обирають басейн ХДУ для проведення спортивних заходів різного рівня. Подякував керівнику ДЮСШ «Інваспорт» Руслану Малашенку та головному судді турніру Ігорю Мазурку за співпрацю!
Ми позиціонуємо себе як відкриту інституцію, яка є частиною соціальної, культурної, економічної екосистеми міста та області, приділяємо велику увагу створенню та підтримці інклюзивного середовища.
Безпосередньо в басейні маємо спеціальне обладнання, яке дозволяє зробити комфортним спуск у воду для спортсменів з інвалідністю.
Подбали й про те, аби роздягальні були комфортними та доступними. І це не кажучи про те, що головний корпус облаштований пандусами, підйомниками для людей у візочках, ліфтами, а в корпусі №5 ми завершуємо будівництво зовнішнього підйомнику (кошти на це, дякуючи депутатам Херсонської міської ради, ми отримали з міського бюджету.
Побажав юним спортсменам гарного настрою, бо сьогодні точно не буде переможених – лише переможці!