У Генічеській громаді вирішують проблему підтоплення сіл

2 года назад 0

Щоб вирішити проблему підтоплення сіл Петрівка і Олексіївка, вчора на місце виїхала комісія, до якої, крім інших, увійшли заступники міського голови Вадим Васильчук і Дмитро Юнусов, начальник управління ЖКГ Олег Кульчицький.
За словами членів комісії, ситуація у селах критична. Після швидкого танення снігу рівень ґрунтових вод піднявся до поверхні і зараз підлоги і стіни вологі не лише у Петрівському ліцеї, наприклад, а і у людських оселях. При цьому системи вертикального дренажу, які перебувають у власності Генічеського міжрайонного управління водного господарства, а отже воно має їх обслуговувати, не працюють.
Люди доведені до відчаю і готові виходити на протест. Свої претензії необґрунтовано висувають старостам та владі громади. В Олексіївці владу навіть обвинуватили у тому, що розукомплектовано свердловини вертикального дренажу.
«Відчай людей можна зрозуміти, але ми робимо все, що можемо», — сказав на нараді після виїзду комісії Генічеський міський голова Олександр Тулупов. Для розмови було запрошено керівництво Генічеського міжрайонного управління водного господарства. Зміг приїхати лише заступник керівника Анатолій Пахомов.
Він пояснив, що свердловини в Олексіївці розукомплектували, аби уникнути крадіжок обладнання. Останнє зберігається на підприємстві.
У ході бесіди також вияснилось, що свердловини можуть запрацювати лише після розпорядження з області. Олександр Тулупов провів телефонні перемовини з головою ХОДА Геннадієм Лагутою та його заступником Миколою Якименком.
Микола Миколайович запевнив, що буде проведено засідання обласної комісії з ТЕБ і НС. І вже найближчим часом, цілком можливо, запрацюють насоси.
Невдовзі після наради у Генічеській РДА провели засідання районної комісії, рішення якої також направили до ХОДА.
За матеріалами Генічеської міської ради