У Херсоні «авторів» стихійних сміттєзвалищ перевиховуватимуть радикально

7 лет назад 0

У Херсоні шукають «авторів» стихійних сміттєзвалищ та обіцяють їм «сюрпризи» у вигляді їхнього ж сміття під їхніми ж дворами.

На сторінці Інспекції з благоустрою Херсона у Фейсбук її начальник Віталій Лисенко звернувся до мешканців міста:

« Благоустрій Херсона – це питання, яке повинне стосуватися кожного мешканця міста . Залишатися байдужим та чекати, що хтось прибере замість нас, просто недопустимо. Здається, ніби всі з цим згодні, але, разом з тим, часто виявляються недоліки, в яких винні самі мешканці.

Один з них звалища сміття в несанкціонованих місцях . Самі жителі, прибираючи власні домівки та подвір’я, викидають сміття куди попало, вважаючи, що ситуація за межами їх оселі – це вже не їхня справа.

Обрізаючи дерева на власних присадибних ділянках, люди викидають гілки та будівельне сміття просто за контейнерами для твердих побутових відходів або недалеко від них. І ніхто чомусь не хоче прибрати це сміття аби не засмічувати місто. Таке ставлення жителів нашого міста до чистоти і порядку просто обурює .

Яскравий приклад – сміттєзвалища на перехресті: вул.9-го Січня та вул. Ш. Алейхема, вул. Підпільної, вул. Л. Толстого та вул. Декабристів, вул. Л. Толстого та Я. Мудрого, вул. Робочої та вул. Белінського, які створюють самі ж мешканці приватної забудови.

Надіємося, що мешканці даних вулиць зрозуміють, що варто дбати не лише про чистоту власних осель, але і про чистоту міста, в якому живемо, адже благоустрій міста – спільна справа комунальників, влади та жителів.

Звертаюся до усіх з проханням сприяти у виявленні тих осіб, які створюють стихійні сміттєзвалища на території нашого міста, обіцяю — у разі інформування Вами Інспекції з фіксацією порушників, я поверну «майно» їх законним власникам прямо під їх домоволодіння . Такими дієвими методами ми з Вами будемо виховувати свідомість і культуру наших жителів.

Разом з тим, пам’ятайте! За порушення правил благоустрою міста, а також за невиконання вимог щодо чистоти і порядку на території міста на вас чекає адміністративна відповідальність, згідно зі статті 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» у вигляді штрафу 340 – 1700 гривень ».

До речі, як повідомляє інспекція, після надання приписів особам, відповідальним за благоустрій Корабельного району, вони залучили ТОВ «Херсонавтокомунсервіс» та ліквідовали стихійні сміттєзвалища за наступними адресами: на розі вул. 9-го Січня та вул. Ш. Алейхема, на розі вул. Комсомольської, 35 та вул. Ш.Алейхема, на розі вул. Л.Толстого та вул. Декабристів, вул. Підпільній,67, вул. Підпільній,2, на розі вул. Радянської, 45 та вул. Л. Толстого.