У Херсоні дівчинка дивом вижила після того, як їй у серце влучив уламок ворожого снаряда

4 месяца назад 0

Російські окупанти продовжують тероризувати мешканців Херсона постійними обстрілами. На жаль, часто від путінського тероризму страждають діти.
Однією з постраждалих від російських обстрілів стала трирічна Мія – уламок міни влучив поряд із серцем дитини. Про це йдеться у сюжеті 

Дівчинку було поранено біля власного будинку, коли вона йшла з бабусею до магазину. Жінка розповіла, що день був тихим, але за мить почула свист міни і пролунав потужний вибух.

Снаряд розірвався за кілька метрів від дитини та її бабусі. Жінка за секунди встигла зреагувати на небезпеку, впала на землю та обійняла руками голову дівчинки.

Незважаючи на це, кілька уламків російської міни влучили в дівчинку. Один із них зупинився за кілька міліметрів від серця. Дитину оперативно доставили до столичного інституту серця.

Кардіохірург Борис Тодуров розповів, що уламок діставали за допомогою спеціального магніту. Складність операції полягала в тому, що уламок міни через постійні скорочення серця міг мігрувати артерією.

На сьогоднішній день дівчинка йде на одужання. Її родичі вдячні лікарям за справжнє диво, яке вони зробили під час операції.
 
Нагадаємо, протягом доби 23 грудня російські війська обстрілювали Херсон. Зокрема, вони завдали по місту ракетних ударів. Внаслідок атаки одна людина загинула, пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, лікарня, на місцях прильотів спалахнули пожежі.

Раніше стало відомо, що російська армія обстріляла будинки мирних жителів у селі на Харківщині. Поранено двох цивільних чоловіків. Руйнування зазнали приватні будинки в кількох населених пунктах Куп'янського району, в одному з них спалахнула пожежа.