У Херсоні хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого воїна

2 года назад 0

У Херсоні вулицю Вишневу можуть перейменувати на честь загиблого в зоні АТО Владислава Ковальова
У Херсоні вулицю Вишневу можуть перейменувати на честь загиблого в зоні АТО медика Владислава Ковальова. З такою ініціативою виступив депутат міської ради Ігор Осауленко.
За його словами, вже ініційований збір підписів мешканців вулиці Вишневої та Генерала Алмазова.
Сьогодні я, як депутат Херсонської міської ради, ініціював збір підписів мешканців вул. Вишнева та ген. Алмазова за перейменування вулиці Вишневої у вулицю ім. Влада Ковальова – Народного Героя України ( посметно), нагородженого орденом «За мужність» (посмертно). Лікаря, який до останнього рятував життя своїм побратимам, але сам загинув. Мого друга. Він мешкав протягом тривалого часу у цьому районі. Зараз тут проживають його мама та сестра. Впевнений, що все вийде! ”, – написав в соцмережах Осауленко.
Владислав Ковальов у 2010-2014 роках працював лікарем-хірургом у лікарні Управління Міністерства внутрішніх справ України у Херсонській області. У березні 2014 року вступив до лав херсонської “Самооборони”, організував групу медиків-волонтерів задля чергування біля Херсонської обласної державної адміністрації та надання медичної допомоги мешканцям міста. Очолював Херсонський мобільний загін першої медичної допомоги Червоного Хреста. У червні 2014 року добровольцем вступив до лав батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Херсон” Управління Міністерства внутрішніх справ України у Херсонській області.
З 20 серпня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за місто Іловайськ Донецької області. Під час несення служби у зоні бойових дій Владислав Ковальов виконував функції лікаря-хірурга. Неодноразово рятував життя та надавав медичну допомогу поранененим бійцям. 29 серпня 2014 року рядовий міліції Ковальов загинув під час виходу з «Іловайського котла» так званим «Зеленим коридором» поблизу села Новокатеринівка Старобешівського району Донецької області. 2 вересня 2014 року тіло Владислава Ковальова, разом з тілами 87 інших загиблих у «Іловайському котлі», було доставлено до моргу міста Запоріжжя. Був упізнаний бойовими товаришами та родичами.
5 вересня 2014 року похований на меморіалі пам‘яті загиблих бійців антитерористичної операції кладовища Геологів міста Херсон. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (14.11.2014; посмертно), орденом «Народний Герой України» (18.11.2015; посмертно).