У Херсоні можна почути десять українських радіостанцій

4 месяца назад 0

У Херсоні працює десять радіостанцій.
Про це в розповів представник Нацради України з питань телебачення і радіомовлення у Херсонській області Сергій Мовчан.

«У перші місяці після звільнення почалася відновлювальна робота для запуску наших радіопередавачів…І за рік у Херсоні запустили дев'ять радіостанцій ( «Промінь», «Українське радіо», радіо «Культура», «Армія FM», «Перець FM», радіо НВ, радіо «П’ятниця», радіо «Байрактар», «Radio ROKS»)», — каже Мовчан.

Також, за його словами, з 16 жовтня 2023 року, розпочала мовлення десята радіостанція — це Громадське радіо.

Окрім того, у Херсоні після деокупації міста створили місцеве радіо — проєкт X-ON.

«За підтримки ОВА створили проєкт X-ON. Вони вперше вийшли в ефір у річницю звільнення Херсона, близько місяця пропрацювали як інтернет-радіо. Коли був конкурс, подалися на частоту, отримали позитивне рішення від Нацради … Так що у нас народжується херсонське місцеве радіо. Це дуже класно», — сказав Мовчан.

За його словами, відповідно до Закону України «Про медіа», переможець конкурсу зобов’язаний розпочати мовлення упродовж року з дня оприлюднення рішення про видачу ліцензії. Він припускає, що все будуть робити максимально оперативно, перші кроки у цьому напрямку вже є.
Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.