У Херсоні обласний театр ім. Куліша презентує нову виставу на відкритті фестивалю «Мельпомена Таврії»

9 месяцев назад 0

У Херсоні, у день відкриття фестивалю "Мельпомена Таврії", обласний театр презентує прем'єру вистави. Про це в марафоні "Суспільне.Спротив" повідомив генеральний директор і художній керівник Херсонського обласного академічного театру ім. Куліша Олександр Книга.

За його словами, режисер театру Сергій Павлюк вже почав працювати над новою виставою, яку планують показати 8 вересня.

"Торішній фестиваль ми провели поза межами Херсона, але з думкою про Херсон. Цього року в Херсон приїдуть творчі колективи — але тільки маленькі, які зможуть виступати в нашому бомбосховищі. Зате ми перетворимо всю Україну на театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Плануємо, що 8 вересня 25-й фестиваль відкриється одночасно у 25 театрах України. Наші друзі будуть ставити свої вистави, але говоритимуть про Херсон, про наш край",  — говорить Книга.

Директор театру каже, зараз приблизно 50 працівників живуть та працюють у Херсоні — дехто не виїжджав, а дехто вже повернувся. Олександр Книга говорить, вдалося зібрати таку невелику творчу команду, яка забезпечує роботу там.

"Це і творча робота, і волонтерська, включно з тим, що ми за останній місяць розвантажили сотні тонн вантажу, який нам шлють друзі з усього світу та України. Я дуже вдячний, це настільки зворушує нас. А інші працівники перебувають десь в інших містах — я не можу змусити приїхати сюди, бо обстріли постійні, в багатьох є діти",  — каже Книга.

Як повідомило Міністерство культури та інформполітики, з 1 серпня Херсонський театр ім. Куліша вирушив на гастролі Україною. У восьми містах глядачі безплатно можуть відвідати виставу "Лишатися (не) можна…".

Раніше Херсонський обласний театр ім. Куліша повідомляв, що 29 липня в Одеському зоопарку відбувся благодійний захід на його підтримку "Непереможні, Одеса-Херсон, арт-наступ".

Також у португальському місті Брага пройшов міжнародний фестиваль МІТ (Mostra Internacional Teatro). Подія відбулась під егідою Євразійської Театральної Асоціації і присвячена підтримці Херсонського обласного драматичного театру імені Миколи Куліша.