У Херсоні офіційно відкрили оновлений офіс міжнародної компанії DataArt

3 года назад 0

У 2007 році компанія створила центр розробки програмного забезпечення на базі Херсонського державного університету.
З того часу випускники та студенти ХДУ становлять майже 30% працівників місцевого офісу DataArt — компанії , в якій наразі працює більш ніж 4,5 тис. співробітників в більш ніж десяти країнах.
Окрім цього, між компанією та університетом побудовані міцні дружні та ділові стосунки: в них багато спільних освітніх, благодійних та комерційних проєктів.
Сьогодні ж продакшн DataArt вже з власним офісом, який знаходиться за адресою: м.Херсон, вул. Університетська, 31. Тут є все для комфортної роботи: сучасні робочі місця, кімнати відпочинку, спортзал, конференц-зал, простора кухня.


Працівники компанії отримують офіційну зарплатню, яка стартує від 400 доларів (це для студентів-початківців, а далі все залежить від масштабності проєктів) та забезпечені соціальним пакетом.
« Нарешті для молоді нашого міста відкрилась можливість бути частиною дружньої компанії DataArt. Це може стати першим кроком для того, аби ІТ-спеціалісти залишалися тут, а успішні світові компанії відкривали свої представництва. У нас є для цього усі передумови – успішний, креативний, професіональний, молодий людський капітал », – відзначив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко у рамках візиту до херсонського офісу.
Участь в урочистостях взяв особисто Євген Голанд – президент і засновник DataArt , який відзначив інвестиційну привабливість України та високий професіоналізм херсонських програмістів: « Сьогодні українські розробники – прославлені на весь світ і дуже цінуються. Тому ми зацікавлені, аби в нашій компанії були спеціалісти такого високого класу. До того ж, серед усіх європейських країн сьогодні Україна найбільш приваблива для створення інтелектуального продукту ».
За словами першого заступника голови облради – керівника виконавчого апарату Юрія Соболевського , влада зробить все можливе, аби інвестиційна привабливість України продовжувала зростати: « Зокрема, за ініціативи Президента України розпочалося впровадження «інвестиційних нянь» і обласна рада готова виконувати ці функції. Ми відкриті для спілкування з бізнесом і допомагати їм у вирішенні проблемних питань. Ми за чудовий інвестиційний клімат у регіоні ».
У ході виконання проєктів фахівці херсонського DataArt співпрацюють з програмістами з інших країн та беруть участь у розробках всесвітньо відомих проєктів, але через політику конфіденційності їх не можна розголошувати.
« Херсонщина – це не лише зерно і кавуни (тобто сільське господарство), а це й сектор, де створюється інтелектуальний продукт. Тому у Херсонщини є всі можливості стати сучасним ІТ-містом », – резюмував ректор Херсонського державного університету, депутат обласної ради Олександр Співаковський .
Херсонська обласна рада