У Херсоні пройшла нарада з головою правління НЕК «Укренерго». Обговорили питання електро та теплопостачання

9 месяцев назад 0

На деокупованій частині Херосонщини без електроживлення залишається 31 населений пункт. Наразі в них неможливо відновити світло через близькість до лінії фронту та безпекову ситуацію.
Про це начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“Розглядаємо можливість альтернативного електрозабезпечення населених пунктів прибережної частини області. Мова йде про постачання мобільних трансформаторних підстанцій”, – додав він.
За начальника Херсонської МВА Романа Мрочко, через постійні ворожі обстріли та руйнування інфраструктури без електропостачання залишаються селище Антонівка, село Садово, мікрорайон Корабел, частина будинків берегової лінії Корабельного та Дніпровського районів міста.

“Під час наради з головою правління НЕК "Укренерго"  Володимиром Кудрицьким обговорили поновлення електропостачання населених пунктів шляхом відновлення високовольтних підстанцій та енергоблоків електростанцій в громаді”, – повідомив Мрочко.
Як зазначають у дописі, визначено можливість забезпечення Херсона мобільними теплогенеруючими установками на випадок аварійного відключення централізованого теплопостачання.

Херсонська міська військова адміністрація встановила ще три вуличних укриття в Херсоні. Керівництво Нової пошти встановило укриття біля одного з відділень у місті. Станом на 4 серпня в Херсонській громаді нараховується 119 вуличних укриттів.

У Високопільську громаду село Потьомкине та селище Архангельське доставили дві глибинні помпи. Обладнання забезпечить подачу води з артезіанських свердловин.

На Херсонщині Милівській громаді передали новий автомобіль марки Renault для потреб військової адміністрації.