У Херсоні створять унікальний маніфест проти домашнього насильства

2 года назад 0

З 25 листопада по 10 грудня у всьому світі пройде кампанія "16 днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства". Про це йдеться на сайті Херсонської міської ради.
Наше місто є учасником проекту Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні "Міста та громади, вільні від домашнього насильства", тому спільними зусиллями органів влади та громадського сектору планують провести дві додаткові акції.
Перша– створення унікального маніфесту проти домашнього насильства.
На вул. Суворова 25 листопада розмістять тематичну зону, де всі охочі зможуть написати свої меседжі проти домашнього насильства, побажання постраждалим та заклики до викорінення проблеми. Цю інформацію згодом планують використати для розробки відповідної всеукраїнської соціальної реклами.
Учасники акції отримають інформаційні матеріали та зможуть зробити фото для своїх соціальних мереж на тлі банера та опублікувати фото з хештегом #Херсон_проти_насильства.
А вже наступного дня серед цих публікацій оберуть 3 переможці, яким вручать пакет із брендованою продукцією компанії UNFPA Україна.
Друга акція– прем'єра українського документального фільму на тему домашнього насильства. Слід зазначити, що зйомки стрічки проходили і в Херсоні. Про час та місце проведення показу буде повідомлено додатково.