У Херсоні відзначили День Соборності України

3 месяца назад 0

22 січня в Херсоні відзначили День Соборності України: створили “ланцюг єдності”, співали гімн і поклали квіти до стели “Небесної сотні”.Фотокореспондент “Вгору” Олександр Андрющенко зробив кілька світлин зі святкування херсонців.
До війни акція “ланцюг єдності” проходила на Антонівському мосту, але його зруйнували російські окупанти, коли відходили з правобережжя Херсонщини. 

У зв'язку з безпековою ситуацією в місті, люди зібралися в приміщенні та на знак єдності України об’єдналися в “ланцюг”, і заспівали гімн.

Також по Херсону до Дня Соборності розвісили стяги України та Європи.
Офіційним святом День Соборності у 1999 році, але й до цього в багатьох містах України люди виходили на центральні площі та святкували. Традиційними для цього дня були “живі ланцюги”, перший з яких організували ще в 1990 році між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом.
Рівно через рік після проголошення незалежності Української Народної Республіки, 22 січня 1919 року, о 12:00 на Софійській площі в Києві урочисто оголосили про об'єднання Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину державу.