У Херсоні зацвіли підсніжники

3 года назад 0

На території обласної стоматологічної клініки у середмісті Херсона розцвіли підсніжники. Хто про них дбає та які ще первоцвіти зявились у місті,- дізнавалось  Суспільне .

Ці первоцвіти висадив колишній двірник клініки. Зараз чоловік на пенсії. Він любив квіти і кожного дня доглядав за ними. Для нього вони були натхненням і радістю, — каже заступник директора клініки Олег Цуркан: 

"15 років у нас працював двірник Новоселець Анатолій Миколайович – це його улюблена праця. За станом здоров'я він вимушений був покинути нас. Ми шкодуємо, але радіємо, коли бачимо ці прекрасні квіти, які він тут вирощував з любов'ю". Підсніжники милують око не тільки працівникам клініки. Приходять сюди і містяни, щоб зробити фото, — каже Олег Цуркан. Сам чоловік, дивлячись на первоцвіти, згадує свій рідний край: 

"Я народився у Криму. У нас цих квітів там було дуже багато. На жаль, зараз ми не можемо туди вільно повертатися, але у майбутньому, мабуть, таки це все збудеться".

У Херсонському ботанічному саду також зацвіли підсніжники. Первоцвіти розквітають неодночасно, деякі тільки починають пробиватися з-під землі, а є вже цілі розквітлі галявини, — розповідає директорка Ніна Сушинська:

"За літературними даними підсніжники в Херсонській області квітують 2-3 тижні. За нашими спостереженнями, в залежності від погодних умов, період цвітіння може тривати 5-6 тижнів. Якщо зима була сніжною, додатково зволожувати грунт непотрібно. Якщо зима була без снігу, сухою, то тоді ділянку потрібно додатково зволожувати".
Найближчим часом у ботсаду мають зацвісти крокуси. Цьогоріч тут чекають і на масове цвітіння тюльпанів.