У Херсонській міськраді затвердили фінансові плани для комунальних лікарень

2 года назад 0

Вчора, 21 лютого відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку. Бюджетна комісія затвердила фінансові плани трьох херсонських лікарень
Депутати заслухали фінансові плани на 2022 рік трьох лікарень Херсона. А саме: КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського”, КНП “Херсонська міська клінічна Лікарня ім. А. і О. Тропіних” та КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша».
В усіх зазначених медичних закладах, починаючи з січня цього року, лікарі та медперонал отримують заробітну плату у тому розмірі, який передбачений постановою Кабінету міністрів.
Члени постійної депутатської комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвиткупідтримали усі три фінплани, далі їх розглядатимуть на виконкомі.
Окрім цього, депутати спільно з керівництвом лікарень обговорили заплановану реорганізацію – за ініціативи МОЗ, із 1 липня 2022 року буде розділено надання медичної допомоги на первинному рівні, яка не може бути поєднана із закладами охорони здоров’я, що надають стаціонарну медичну допомогу. Тобто поліклініки стануть відокремленими від лікарень.
Депутати наголосили на необхідності розробки відповідної дорожньої карти, аби процес реорганізації відбувався поступово та херсонські медзаклади вклались у відведені терміни.
Херсонська міська рада