У Херсонському держуніверситеті пропагують спорт серед молоді

2 года назад 0

Питанню фізичної культури та спорту у Херсонському державному університеті завжди приділялася значна увага. У світі сучасних тенденцій стану здоров’я нації перед керівництвом освітнього закладу постають нові стратегічні завдання подальшого поліпшення системи фізичного виховання студентської молоді.
Університет має потужну спортивну інфраструктуру, що є важливою умовою ефективного розвитку фізичної культури молоді – спортивний ігровий майданчик, Workout-зона, професійний басейн, сучасні тренажерна й спортивна зали, та гімнастична, яка окрім свого першочергового призначення служить базою для занять зі скелелазіння для студентів університету.
За словами ректора ХДУ Олександра Співаковського , студенти абсолютно всіх факультетів мають можливість використовувати спортивну базу університету. «Таким чином, ми забезпечуємо не лише капіталізацію нашої молоді через формування відповідного рівня знань та професійних компетентностей, а й створюємо умови для того, аби вони займалися спортом і дбали про власне здоров’я» , – зазначає Олександр Співаковський.
Ефективність організації спортивної роботи підтверджується виступами наших спортсменів, чоловічих та жіночих студентських команд у Всеукраїнських студентських лігах, обласних універсіадах, першостях Херсона, турнірах та чемпіонатах різних рівнів, де вони стають переможцями та призерами.
Наші спортсмени підкорюють не лише Україну, Європу, а й увесь світ. Так, цьогоріч магістрантка факультету фізичного виховання та спорту ХДУ Яна Лебєдєва стала призеркою Паралімпійських ігор у Токіо!
Крім того, Херсонський державний університет тісно співпрацює зі Спортивною студентською спілкою України та підтримує міцні зв’язки з профільними спортивними навчальними закладами України.

Пресцентр ХДУ