У Херсонському онкологічному диспансері відкрилась виставка картин

3 года назад 0

Виставка робіт херсонського художника Віктора Лисенка у Херсонському обласному онкодіспансері називається "Посмішка мрії".
Віктор — професійний музикант та майстер з ремонту музичних інструментів. На полотні, за його словами, автор виражає музику кольорів своєї душі.
В арсеналі художника близько сотні картин. Серед яких акварель, живопис, художня чеканка по металу та іконопис. На виставці представлено 41 картину херсонського художника Віктора Лисенка.
У своїй роботі, розповідає автор, надихається творчістю Пабло Пікассо. Додає, що вкладає в них свої картини, що колись бувало, що щось снилося. Каже, бувало таке, що вночі прокидався і до мольберта підходив і щось робив.
Проєкт "Галерея життя" в обласному онкологічному диспансері працює протягом 5 років, розказує молодша сестра Вікторія Шарунова. Започаткували його з метою арттерапії для пацієнтів та лікарів закладу.
" Такий артпроєкт для наших хворих, для наших працівників, бо робота медика – це тяжко і відбувається вигорання, але ми лікуємо. Нам потрібен завжди настрій є. Така творча допомога, яка дає сил. Тому ми для наших пацієнтів придумали таку "Галерею життя", якій вже 5 років і наші пацієнти дуже вдячні, бувають такі моменти, коли знімаєш картини і зала порожня і вони приходять до нас і питають, коли будуть інші картини ", — розповіла Вікторія Шарунова.

Головна лікарка диспансеру Ірина Сокур розказує, щомісяця представляють нову експозицію. Цього разу вперше у галереї виставляють картини в техніці абстракціонізм: " Кожного разу ми відкриваємо нові імена Херсонщини. Нам дуже приємно, що Херсонщина така плодовита на таланти і кожного разу це різні художники, які працюють в різних техніках. Зараз у нас виставка абстракціонізму. Це таке сучасне мистецтво, яке передає більше емоції ", — каже Ірина Сокур.
Арттерапія позитивно впливає на стан пацієнтів, каже Алла Радіонова. Жінка приїхала на лікування. Картини, говорить, допомагають відволіктися від сумних думок: " Я приїхала сюди на лікування. Тільки перший день у лікарні і випадково зайшла сюди. Мені дуже подобається ця галерея, це такий острівець емоцій, яких іноді хворим не вистачає. Чудово, що придумали таку ідею і втілили її у життя ", — розповіла пацієнтка.
За матеріалами Суспільне. Херсон