У херсонському суді розглянуть питання зміни запобіжного заходу херсонському перевізнику

7 месяцев назад 0

28 вересня 2023 року у Херсоні має відбутись судове засідання, у якому розглянуть питання щодо зміни запобіжного заходу Миколі Джиганському — керівнику ТОВ «Іксора», якого підозрюють у колабораційній діяльності.

Джиганського затримали співробітники СБУ у грудні 2022 року. В ході обшуків вдома та на підприємстві працівники СБУ виявили договори, розписки та інші документи, які в ході окупації міста Микола Джиганський укладав із окупаційною адміністрацією, окупаційними військами та іншими структурами.

Правоохоронці зазначали, що автобусами Джиганського херсонських дітей вивозили до Криму, за що він отримував оплату від колаборантів.Окрім того, Джиганський надавав транспорт російським військовим, про що зберігав розписки.
Автобуси Джиганського протягом триваолого часу возили людей за маршрутом Херсон — Одеса: блокпости росіян, які для пересічних людей були вкрай небезпечними, автобуси Джиганського проїздили набагато легше.
Микола Джиганський є власником і керівником ТОВ «Іксора», яке окрім перевезень займалося і охоронною діяльністю. Зокрема ця компанія охороняла Херсонську міську раду. Також Джиганський до сьогодні очолює кілька підприємств та громадську організацію (дані агрегатора ).

 

Більше про запуск до окупованого Криму з окупованого тоді Херсона автобусів Миколи Джиганського писав .
Наразі Джиганський перебуває в слідчому ізоляторі. Сьогодні мають вирішити, чи подовжувати йому запобіжний захід.