У Херсонському театрі презентували сучасну моновиставу

2 года назад 0

"Сповідь або "Крові прагну". Моновиставу з такою назвою від центру сучасного мистецтва "ДАХ" презентували у Херсоні. Її режисер – Влад Троїцький.
"Сповідь або "Крові прагну" — моновистава за оповіданнями Чехова. Її грає один актор Володимир Лютіков. Говорить, підготовка була особлива. Через Чехова, на його думку, має пройти кожен актор.
" Перш за все, це — інтелігентність, чуйність Чехова. Це коли драматург вміє передати всі тонкощі людської душі через текст і зробити це легко, натхненно і світло. Це дорогого вартує ", — розказує Володимир.

Моновистава "Сповідь або "Крові прагну" Прем’єра вистави відбулась у Києві у середині січня. З режисером Владом Троїцьким працювати важко, але цікаво, говорить Володимир Лютіков.
"Репетиція в театрі потребує великої концентрації уваги і Влад вимагає цієї уваги. Він — один з найкращих режисерів України та світу. Тому з ним працювати важко, бо це — планка висока", — каже актор.

У Херсоні виставу показали в рамках фестивалю альтернативного театру "Лютий". Зробили це у 148 -ий день народження режисера-авангардиста Всеволода Мейєрхольда, розповідає режисер та керівник центру Мейєрхольда у Херсоні Андрій Май
" Всеволод Мейерхольд, який починав свою кар’єру у Херсоні, першу свою п’єсу "Три сестри" як режисер робив тут. У нього з Чеховим були плідні стосунки творчі. Чехов писав про херсонського глядача, про його думку. Мейєрхольд – це, безумовно, герой чеховських п’єс ", — розказує режисер Андрій Май.

Ця вистава про людину та абсурдність людського світосприйняття. Після перегляду вона спонукає до роздумів, говорить комунікаційниця ГОГОЛЬFESTу Марія Мороз.
" Треба визнавати свої різні емоції, різні стани, різні почуття, іноді вони можуть бути хорошими, іноді — не дуже. Їх треба визнавати і рухатись далі ", — говорить Марія Мороз.
Суспільне Херсон