У Скадовському районі окупанти взялися за перейменування населених пунктів

9 месяцев назад 0

Російські окупанти взялися перейменовувати на свій лад населені пункти тимчасово окупованої частини Херсонської області.

Загарбники хочуть перейменовувати українські назви населених пунктів, подекуди змінюючи їх на російськомовні варіанти, подекуди – повертаючи радянські назви. Одне з таких сіл – у Скадовському районі, зазначає «». В одному з окупаційних пабліків нещодавно з’явилося таке повідомлення:

«Жителі села Олександрівка Скадовського району Херсонської області в рамках народної програми попросили перейменувати своє село. Вельми незвичне звернення отримали під час зустрічей із жителями зі збору пропозицій у народну програму. Жителі села Олександрівка в Скадовському районі попросили сприяння у перейменуванні населеного пункту. Раніше він називався Птахівка. Село носило ім’я революціонера Птахова. Займемося обов’язково!» – повідомили окупанти.Окуповане село Олександрівка Скадовської міської громади раніше мало назви Іщенські Хутори та Велика Олександрівка. Близько 100 років тому більшовики перейменували його на честь голови Олешківського ревкому, комуніста В. С. Птахова, вбитого українськими селянами. У 2016 році Птахівку перейменували в Олександрівку. З усіх назв населеного пункту окупанти обрали ту, що пов’язана з комуністичним режимом.

Прагнення окупаційної влади до повернення радянських назв раніше було озвучене й стосовно міста Олешки. Як повідомляла «Гривна», навесні цього рок​у колаборант Георгій Журавко, якого​ пропагандисти називають «главою Альошкінського района», повідомив у коментарі росЗМІ про наміри повернути Олешкам радянську назву Цюрупинск, а також назви вулиць – Леніна, «Побєди» тощо.

Нагадаємо, що нині на окупованій частині Херсонщини загарбники проводять заміну дорожніх знаків, написаних українською мовою, на нові, виконані за «стандартами РФ». Це – один з проявів кремлівської політики лінгвоциду, наголошує українська влада. Наразі відомо, що окупанти замінили дорожні знаки в декількох селах Скадовського району.

Фото: Південь-інформ