«У списках померлі люди, за яких поставлені підписи»: Толоконніков про «вибори» РФ на ТОТ Херсонщини

1 месяц назад 0

Зранку 15 березня на тимчасово окупованій території Херсонської області розпочались "вибори президента РФ". Вони триватимуть три дні, як і на території Росії. Керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков називає цей процес "черговим шоу російських окупантів". У коментарі Суспільному він заявив, що планові вибори президента РФ на ТОТ Херсонщини назвати виборами важко. Адже під час дострокових "виборів" озброєні військові РФ разом з "представником виборчої комісії" зі скринькою ходили по домівках людей і заставляли голосувати за сусідів і родичів, які виїхали.

"Людям пропонували голосувати на ринках та в інших людних місцях, маючи при собі будь-який документ, в тому числі український паспорт чи водійське посвідчення. Також у списках на "голосування" були померлі люди за яких були поставлені підписи" , — каже Толоконніков.

За словами керівника пресофісу ОВА, є повідомлення з Каховського району, що там дострокові вибори були провалені, люди просто не прийшли голосувати, тому росіяни вирішили повторно провести там вибори.

"Всі ми розуміємо, що результат буде такий, який їм потрібно. І всі "заходи", що проводились — для картинки" , — сказав Толоконніков.