У Великолепетиській, Каховській та Чаплинській громадах окупанти розпочали «дострокові вибори»

2 месяца назад 0

З 1 по 3 березня в окупованих  ВеликолепетиськійКаховській та  Чаплинській  громадах Херсонської області розпочались так звані «дострокові вибори» президента РФ. Окупаційні органи влади прийняли спеціальну постанову, згідно з якою всі населені пункти окупованої Херсонщини визнаються «важкодоступними», окрім окупаційного адміністративного центру —  Генічеська . Відповідно до російського законодавства, це дає можливість проводити «вибори» раніше визначеного строку.
Про початок «дострокових виборів» у відповідних громадах окупанти повідомили на своїх ресурсах. 

Російські окупанти та колаборанти різними методами намагаються залучити місцевих мешканців, які вимушені перебувати в окупації, «проголосувати» за президента РФ. Це побудинкові обходи членами окупаційних «виборчих комісій», створення «виборчих» дільниць на вулицях, запуск так званих «мобільних виборчих дільниць», які являють собою звичайні пасажирські автобуси «Газель» російського виробництва. 

Такі методи залучення мешканців до участі в «виборах» є ще одним прикладом тиску та примусу, якими користуються окупанти для легітимізації свого панування. Місцеві мешканці, які опинилися під окупацією, змушені стикатися з цими незаконними діями, які порушують їх права та свободи.

Зазначимо, що організація таких «виборів» є незаконною та не має легітимності. Ці дії є ще одною спробою Росії легітимізувати свою окупацію території України та порушує міжнародні стандарти демократичних виборів.