У восьми громадах Бериславського району не залишилося жодної вцілілої школи

3 месяца назад 0

Унаслідок збройної агресії зі 151 закладу загальної середньої освіти деокупованої  Херсонщини будівлі 112 закладів зазнали руйнації.

Про це йдеться в тексті програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року в закладах загальної середньої освіти Херсонської області, яка опублікована на офіційному сайті  Херсонської обласної військової адміністрації .

В Програмі зазначено, що до початку воєнних дій та окупації області було приведено у відповідність з чинними санітарними стандартами стан обладнання 150 харчоблоків та їдалень, впроваджено постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Але, унаслідок збройної агресії зі 151 закладу загальної середньої освіти деокупованої Херсонщини будівлі 112 закладів зазнали руйнації.

«Не залишилося жодної вцілілої школи у Бериславській міській, Високопільській селищній, Калинівській селищній, Нововоронцовській селищній, Новоолександрівській сільській, Новорайській сільській, Милівській сільській, Станіславській сільській, Тягинській та Чорнобаївській сільських територіальних громадах» , − йдеться в повідомленні.

«Під час окупації до 70% обладнання харчоблоків, обідніх залів знищено або пограбовано» , −  відповідна інформація міститься у програмі.