У ЗСУ роз’яснили питання мобілізації жінок: “Потрібно готувати дівчат змалечку“

3 недели назад 0

В Україні все частіше засуджують можливість мобілізації жінок, які зараз служать виключно за власним бажанням. У ЗСУ представили роз'яснення та закликали громадянок бути готовими до війни.

У нашій країні продовжується повномасштабна війна, яку розв'язала країна-агресор Росія. Маючи такого сусіда, не варто сподіватися, що він залишить свої спроби захопити нашу територію. РФ не одне століття нападає на Україну й намагається позбавити нас прав та свобод.

Радниця з ґендерних питань командувача Сухопутних військ Оксана Григор'єва повідомила, що в Україні стає дедалі менше призовників. Тому в майбутньому не можна виключити й мобілізацію жінок – треба бути готовим до реалізації такого сценарію.

Як приклад поставлено ізраїльську армію, в якій служать як чоловіки, так і жінки. Причому, дівчатка з раннього віку проходять військову підготовку. Українкам також варто відходити від "старомодного менталітету" та змінити політику призову.

Григор'єва наголосила, що захист Батьківщини є обов'язком кожного українця, тому служба жінок – це правильна позиція.

"Наш північний сусід не збирається просто так зникати. Протягом сотень років вони неодноразово нападали на нас. Як і Ізраїль, ми маємо бути готовими до цього, а це означає підготовку як чоловіків, так і жінок, щоб бути готовими до війни. Нам потрібно готувати дівчат змалечку до захисту країни" , — цитує представницю ЗСУ The Times.
За даними уряду, зараз у складі ЗСУ служать 65 тисяч жінок. Це на 40% більше, ніж було 2021 року, перед повномасштабним вторгненням РФ. Для українок немає обов’язкового призову. Однак відомо, що жінки з медичною та фармацевтичною освітою мають стати на облік у ТЦК за місцем прописки чи фактичного проживання.