У ЗСУ розповіли, яка ситуація біля Кринків

4 недели назад 0

Російські військові розстріляли трьох беззбройних полонених українських захисників біля Кринків Херсонської області. Відповідне відео з'явилося в мережі 7 квітня. Деталі щодо цього інциденту ще встановлюються.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк,  передає  .

Гуменюк наголосила, що дійсно по такому відео важко ідентифікувати людей. Тож ситуацію уточнюють, розбираються з нею, звісно, разом з правоохоронними органами.

"Те, що такі випадки вже відбувалися не один раз, коли беззбройних військовослужбовців, зокрема, військовополонених, ворог розстрілював, ми вже фіксували такі факти на інших ділянках фронту" , – розповіла спікерка.

Додала, що всі випадки ретельно документуються й дійсно лягають в основу подальшого кримінального провадження, зокрема, до міжнародного трибуналу.

"Те, що ворог намагається таким чином тиснути й публікує подібні відео, прив'язуючи їх конкретно до плацдарму Кринків, говорить про те, що успіхів у нього там, як і раніше, немає. Він продовжує штурми, вишукуючи нові тактики, але вони виявляються для нього все ж таки безрезультатними" , – підкреслила Гуменюк.

Додала, що хоча окупанти намагалися збільшити кількість штурмових груп, заходити з різних боків, – це теж не мало результату. Було 16 штурмів за одну добу, росіяни підіймали рівень напруги, але все ж таки знову втрачали 60% особового складу й поверталися ні з чим.

Наразі російські загарбники повернулися до більш звичної кількості штурмів. Зокрема, проводять 5 – 6 за добу проводять. Бійці Путіна намагаються діяти вже повноцінними штурмовими групами, як робили це раніше, але бронетехніку, як і раніше, не застосовують.