«Укренерго» не прогнозує дефіциту в енергосистемі

4 месяца назад 0

Станом на ранок 15 січня через негоду залишаються знеструмленими більше доби 44 населені пункти в 2 областях: в Кіровоградській — 30, в Миколаївській — 14. Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській та Запорізькій областях. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 373 населені пункти.
Про це зранку 15 січня повідомили в “Укренерго”.

Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Зазначається, що в областях, знеструмлених через негоду, ремонтні бригади обленерго працюють цілодобово. Відновлення затримується через товстий шар льоду на проводах, велику кількість повалених опор. Окрема велика проблема — крадіжка проводу на пошкоджених лініях.

Також повідомляється, що пропускна здатність високовольтних мереж “Укренерго” достатня для покриття наявного попиту.  Дефіцит на сьогодні не прогнозується . Споживання залишається на високому рівні.

“Вчора, 14 січня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 18:00. Попри однакові температурні показники, він був на 8,3% вищий за добовий максимум попередньої неділі, 7 січня. Причина — споживання зберігалось на високому рівні після низьких температур 12-13 січня” , — йдеться у повідомленні.
15 січня станом на 9:00 споживання співпадає з рівнем споживання п’ятниці 12 січня. Але, через потепління ( -2,7 °C проти -7,8°C) Диспетчерський центр “Укренерго” не прогнозує виникнення дефіциту в енергосистемі.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів, зазначили в “Укренерго”.

“Вранці ворог знову завдав артилерійського удару по території теплової електростанції на сході країни. Є пошкодження обладнання. Протягом доби в аварійний ремонт вийшли 2 блоки теплових електростанцій, ще на 3 продовжено термін ремонту” , — йдеться у повідомленні.
Імпорт електроенергії здійснюється зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг імпорту складає 4 687 МВт*год з максимальною потужністю в окремі години до 574 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт. Експорт сьогодні не здійснюється .