З 1 вересня українських школярів навчатимуть медичної допомоги, управлінню БПЛА і не лише

9 месяцев назад 0

Міністерство освіти і науки із 1 вересня планує запустити пілотний проєкт оновленої дисципліни "Захист України".
Про це  пресслужба МОН 2 серпня.
Зазначається, що оновлену дисципліну опробують у школах різних регіонів України. А далі на основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілотному проєкті, програму дисципліни буде затверджено. А щоб пілот проєкту відбувся успішно, МОН організує також курс і для вчителів.

"Для цього залучаємо до співпраці міжнародні і громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію у топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму, — ці навички необхідні у повсякденному житті"

Також, найближчим часом робочі групи запрошених експертів почнуть працювати над пропозиціями. Вони актуалізують програму та збільшать кількість практичних занять, додадуть підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються захисники і захисниці.
Практична складова дисципліни "Захист України" стосуватиметься вмінь, необхідних для життя в реаліях сьогодення, і це — не лише про потреби оборони.
Навики домедичної допомоги та орієнтування на місцевості стануть в пригоді в походах, подорожах чи кризових ситуаціях. Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя і здоров'я, правильно поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Навички керування БПЛА — конкурента перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи і ще безліч спеціалістів у професійній діяльності.