З 14 небезпечних населених пунктів Херсонщини евакуювали всіх дітей — Прокудін

5 месяцев назад 0

З початку оголошення обов'язкової евакуації з 23 населених пунктів Херсонської області, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ, вдалось вивезти 630 дітей з їхніми батьками.
Про це в марафоні "Єдині новини" повідомив керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Зараз у 14 населених пунктах уже не проживають родини з дітьми. П'ять неповнолітніх лишаються у Каховському районі, семеро — у Бериславському, 150 — у Херсонському районі. З поліцією, волонтерами, місцевою владою розмовляємо з людьми, переконуємо, що зараз краще виїхати, аби їхні діти були у безпеці" , — розповів Прокудін.

За його словами, евакуйовані родини готові зустріти у Хмельниччині, Франківщині, Одещині, Дніпрі та Києві. Усі послуги — дорога, проживання, психологічна, юридична допомога — безплатні. Евакуація триває, додав Прокудін.

Раніше керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконіков повідомив, що у 23 населених пунктах Херсонської області, які через постійні обстріли вважаються небезпечними, залишаються ще понад 200 дітей.

15 листопада з Херсонщини вивезли 91 дитину, повідомляв керівник ОВА Прокудін. Їх евакуювали на Івано-Франківщину.

З 24 жовтня на Херсонщині оголошена обовʼязкова евакуація з примусом для родин з дітьми, які проживають у небезпечних населених пунктах.