З якими заборонами тепер житиме Херсонська область

3 года назад 0

Херсонська область опівночі офіційно перейшла у "червону" зону. Тепер на території регіону діють нові обмеження карантину.
Що під забороною?
Поки область перебуватиме у "червоній" зоні карантину, під забороною буде робота:
* закладів громадського харчування (крім доставки та на винос);* ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів;* непродовольчих ринків і магазинів;* спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;* закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.
Також забороняється проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів.Банки, АЗС, ветеринарні магазини, аптеки та всі продовольчі магазини продовжують працювати без змін.
Хто може уникнути обмежень?
Обмеження не поширюються на заклади та масові заходи, якщо 100% персоналу, відвідувачів та учасників мають "зелений" сертифікат, який підтверджує повний курс вакцинації від коронавірусу.
Читайте також: COVID-сертифікат про вакцинацію: як реагувати, якщо не вдається створити електронний документ?
Як працюватимуть школи?
Навчальні заклади можуть працювати в очному форматі лише за умови, що 100% персоналу пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Однак це не стосується дитсадків та 1-4 класів.