З нового року споживачі ТЕЦ сплачуватимуть за всі послуги підприємства однією платіжкою

2 года назад 0

З грудня 2021 року абоненти категорії «Населення» сплачуватимуть за індивідуальним договором по всіх складових тарифу (плата за теплову енергію, теплову енергію на забезпечення функціонування внутрішьобудникової системи опалення) та абонплату на єдиний розрахунковий рахунок: UA 413390500000026009001091659 в АТ «Кристалбанк».
Звертаємо увагу абонентів ТЕЦ, що сума, сплачена на єдиний рахунок, надалі розподілятиметься підприємством за окремими складовими тарифу на особові рахунки споживачів. У той же час, оплата споживачем коштів на єдиний рахунок для подальшого розподілу є укладанням усного договору між споживачем та підприємством на розподіл платежів за окремими складовими тарифу в трактуванні ч. 1 ст. 206 Цивільного кодексу України.
Тобто, з нового року споживачі ТЕЦ отримають можливість сплачувати за усі послуги підприємства ОДНІЄЮ ПЛАТІЖКОЮ, у якій буде визначено окремими рядками види нарахувань, не витрачаючи зайві кошти для оплати подвійної банківської комісії.
Нагадуємо: індивідуальні договори зі споживачами співвласниками багатоквартирних будинків, які є публічними договорами приєднання, вважаються укладеним з 1 листопада 2021 року.
Відповідно до Закону «Про житлово – комунальні послуги», Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 830 (в редакції Постанови КМУ від 8 вересня 2021 року № 1022) індивідуальні договори зі споживачами співвласниками багатоквартирних будинків, які є публічними договорами приєднання, вважаються укладеним з 1 листопада 2021 року.
Згідно Індивідуального договору рахунок на оплату послуг ТЕЦ включатиме послугу з постачання теплової енергії та плату за абонентське обслуговування.
Абоненти, які встановили індивідуальне опалення, отримуватимуть рахунки на відшкодування витрат за частину обсягу теплової енергії на задоволення загальнобудинкових потреб на опалення, який включає обсяг теплової енергії на опалення МЗК (місць загального користування) і допоміжних приміщень будинку та обсягу теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення.
З текстом Типового індивідуального договору про надання послуги з постачання теплової енергії в редакції Постанови КМУ № 1022 від 08.09.2021 року можна ознайомитись на сайті //https:zakon.rada.gov.ua/ та на сайті АТ «Херсонська ТЕЦ» www.tec.ks.ua у розділі Споживачу – Інформація для споживачів.
Херсонська міська рада