За матеріалами СБУ повідомлено про підозру ще 8 колаборантам з окупаційного «мвд рф» на Херсонщині

3 месяца назад 0

СБУ продовжує викривати та притягувати до відповідальності зрадників та колаборантів, які після російського вторгнення в Україну добровільно пішли на співпрацю з окупантами.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Слідчі Служби безпеки зібрали доказову базу стосовно ще вісьмох ворожих прибічників з Херсонщини.  Ці особи, перебуваючи у тимчасово окупованому Херсоні, зголосились на пропозицію представників спецслужб рф обійняти посади у незаконно створеній правоохоронній структурі — «угибдд гу мвд Херсонской области».

В одному з відділів псевдоправоохоронного органу зрадники здійснювали реєстрацію та перереєстрацію транспортних засобів, перевірку документів, звірку ідентифікаційних номерів складових частин, видачу реєстраційних документів та номерних знаків до транспортних засобів. За свою «роботу» отримували зарплатню в російських рублях.

Наразі підозрювані продовжують виконувати злочинні накази окупаційної влади на непідконтрольній Україні території. Вони втекли перед деокупацією Херсона на лівий берег річки Дніпро. СБУ відомо їх місце перебування. Кожен з них матиме справедливе покарання.

Слідчі Служби безпеки повідомили ворожим поплічникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.