Загарбники продовжують викрадати людей на окупованій Херсонщині — журналіст

6 месяцев назад 0

На окупованій російськими військами території Херсонської області тривають викрадення людей.
Про це в розповів каховський журналіст Олег Батурін.

«Тривають викрадення місцевих, просто ми про це зараз менше знаємо. Окупанти вже почали виносити «вироки» деяким цивільним затриманим. Ми знаємо про «вирок» Сергію Цигіпі, але ми не знаємо про багато інших», — сказав Батурін.

Як зазначив журналіст, йому відомо про випадок, коли 20-річній дівчині з Каховської громади, яку росіяни звинуватили у шпигунстві, «впаяли» 11 років. Її рідні та друзі дуже бояться про це говорити, вони просто в розпачі, бо розуміють, що в окупації нічим не можуть їй допомогти.Як підкреслив Батурін, в окупації люди зайняті фізичним виживанням. Бо, наприклад, у Новій Каховці з кінця 2022-го року практично не працює лікарня і людям для отримання базової меддопомоги треба їхати до Скадовська чи Генічеська.

Також дуже дорогі й неякісні продукти. Рятують місцеві фрукти та овочі, м'ясо чи риба. Люди нікуди не їздять, автобусне сполучення практично відсутнє. Є проблема з автомобілями, адже росіяни багато машин «повіджимали».
Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

«Верховний суд Криму» засудив до 13 років колонії суворого режиму журналіста, письменника та активіста, керівника ГО «Каховський плацдарм» Сергія Цигіпу, якого загарбники викрали у березні 2022 року на Херсонщині.