Затримано та повідомлено про підозру ще одній жительці Херсона, яка брала участь в організації псевдореферендуму

6 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури місцевій жительці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювана добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. Вона брала участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області.
 
З 23 по 27 вересня 2022 року як член незаконно створеної «ДВК» жінка обходила домівки мешканців селища Зимівник Херсонської міської громади та збирала голоси, вимагаючи від них поставити потрібну відмітку в бюлетенях. 
 
Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетені військовим рф для подальшої фальсифікації результатів так званого «голосування». 
 
Правоохоронці викрили жінку на звільнених у ході стабілізаційних заходів районах Херсонщини. 
 
За клопотанням прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 
 
Досудове розслідування та оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.