ЗС РФ відновили використання бронетехніки на лівому березі: як змінилася ситуація на фронті

4 месяца назад 0

Певний час окупанти не застосовували бронетехніку через великі втрати, ворог висував лише піхотні групи, розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

На лівому березі Дніпра в Херсонській області Збройні сили Російської Федерації відновили використання бронетехніки. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ворог почав підсилюватися бронетехнікою. Це означає, що вони підтягнули додатковий ресурс" , — сказала Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що у Херсонській області окупанти втратили велику кількість техніки, після чого вирішили не ризикувати та висували лише піхотні групи. Проте наразі противник повернувся до захисту особового складу за допомогою бронетехніки, проте українські військові продовжують її знищувати.

Зі слів Наталії Гуменюк, за минулу добу 4 грудня Збройні сили України знищили російський зенітний ракетний комплекс "Оса", три гармати, міномет, човен. Також Збройні сили Російської Федерації зазнали втрат в особовому складі, а саме було "відмінусовано" 24 російських військових.

Крім цього, радниця Сил оборони півдня наголосила, що ворог не припиняє штурми, проте не має успіхи. Окупанти повертають свої групи для штурму українських позицій.