ЗСУ мають успіхи на лівому березі Дніпра в Херсонській області — деталі

6 месяцев назад 0

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Сили оборони України відкинули росіян до 8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонської області. Про це заявила речниця Сил оборони “Півдня” України Наталія Гуменюк в ефірі національного марафону “Єдині Новини”, повідомляє .
За її словами, тепер російські мінометні розрахунки більше не можуть обстрілювати правий берег. Крім того, Гуменюк зазначила, що українські військові продовжують закріплюватися на Лівобережжі. Однак у росіян ще є можливості підтягувати там додаткові сили.

Водночас за даними Інституту вивчення війни, українська армія додатково перекидає піхоту на лівий берег Херсонської області.

Спікер Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков в ефірі національного марафону України “Єдині Новини” висловив думку, що росіяни готуються покинути лівий берег Херсонської області. За його словами, на це вказує активізація мародерства з боку російських окупантів.

“Є випадки, коли під’їжджають цілі вантажівки до будинків, у яких люди не проживають, і завантажують усе підряд. Таким чином вони показують місцевим, що вони тут ненадовго і скоро будуть тікати”,  — повідомив Толоконніков.
Нагадаємо, Російські окупаційні війська 19 лист​опада обстріляли Херсо​н. Під час одного з обстрілів снаряд влучив у багатоповерхівку, поранено 3-річну дитину та чотирьох дорослих.