Херсонський «Кристал» поступився в останньому офіційному матчі 2021 року

2 года назад 0

Сьогодні, 27 листопада, в рамках 20-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги (група Б) херсонський «Кристал» на виїзді зустрівся із візаві з СК «Полтава». Матч відбувся на стадіоні навчально-тренувальної бази ФК «Полтава» у селі Кобили поблизу обласного центру.

Для обох команд звітний матч був фінальним у цьому році — 21-й тур відбудеться вже після зимової перерви, а перенесених матчів суперники в запасі не мали.

Нагадаємо, що попередня зустріч цих команд у рамках 5-го туру в Херсоні завершилась на користь господарів за розгромного рахунку 6:0. До слова, це найбільший наразі рахунок в цьому сезоні. Тож полтавці мали намір помститися і взялися до цього доволі активно.

Господарі розпочали гру доволі активно і на перших же хвилинах пішли на ворота  Максима Ковальова , змусивши працювати захист та голкіпера херсонців. І вже на 9-й хвилині полтавці повели у рахунку — після позиційної атаки, розігнаної з правого флангу, з добивання у воротах «кришталевих» «розписався»  Микола Бужин .

А от в голкіпера «Полтави»  Яна Вічного тривалий час взагалі жодної роботи не було — якщо м'яч і доходив до нього, то переважно як пас від своїх партнерів по команді. Ударів як таких у херсонців не було.

Після екватора першого відтинку гри господарі віддали трохи ініціативи «кришталевим», вишукуючи для себе моменти для контратак. Втім у херсонців все одно не виходило нічого попереду — жодного гострого удару до свистка на перерву вони не створили.

Натомість на 43-й хвилині після перехоплення м'яча СК «Полтава» таки втекла у стрімку контратаку й вразила ворота херсонців удруге. Цього разу гол у свій актив записав 18-річний  Ян Костенко .

Саме за рахунку 2:0 команди пішли на перерву. Що найгірше в цій ситуації для херсонців — наставник «Кристалу»  Юрій Куліш практично не мав можливостей покращити гру своєї команди шляхом замін, адже на лаві запасних у «кришталевих» у цьому матчі опинилися лише 3 гравці, один з яких — голкіпер.

Другий відтинок гри також розпочався за активної гри господарів поля і  Максиму Ковальову  знову довелося вступати в гру. «Кристал» же продовжував відігравати другим номером і грати практично без моментів попереду.

На 77-й хвилині рахунок на табло змінився знову. Цього разу помилкою захисту гостей скористався гравець «Полтави»  Дмитро Щербак . Створив цей момент для господарів  Ярослав Анніч , який занадто слабко віддав пас  Ковальову головою.  Євген Стрельцов  спробував перехопити снаряд, в результаті чого він й опинився у ногах автора голу.

Виконавши завдання, полтавські футболісти розслабилися і дали гостям трохи свободи, як це було й у першому таймі. Втім, у «кришталевих» і далі нічого попереду не виходило. А от на 89-й хвилині господарі покращили свій результат, виконавши небезпечний удар зі стандарту після порушення правил на вході у штрафний майданчик херсонців у виконанні  Анніча .

М'яч записали на виконавця удару  Максима Шмиголя попри те, що в ході польоту м'яча відбувся доторк до нього  Віктора Колесника . Чи буде в результаті зараховано цей гол як автогол — подивимося згодом.

На 90-й хвилині херсонці все ж спромоглися в ході стрімкої контратаки забити гол престижу у ворота  Яна Вічного . Відзначився  Віктор Колесник , який таким чином спробував реабілітуватися за попередню помилку.

Таким чином матч завершився за рахунку  4:1 на користь «Полтави» й на зимову перерву херсонський «Кристал» пішов із 9-ма очками, посідаючи передостанню 15-ту позицію турнірної таблиці.

В інших матчах туру команди з Херсонщини виступали з перемінним успіхом. Зокрема, новокаховська «Енергія» 26-го листопада на виїзді зіграла проти дніпровської «Перемоги». Господарі поля здобули звитягу за рахунку  3:1 . За «енергетиків» єдиним голом на 60-й хвилині відзначився  Данило Савченко . У складі «переможців» забивали  Антон Кіча  (10-тк хвилина),  Родіон Сердюк  (70-та хвилина) та  Богдан Литвяк  (85-та хвилина).

Сімферопольська «Таврія» вдома приймала ФК «Нікополь». На момент написання матеріалу гра ще тривала, попереду були господарі поля. Зокрема, відзначилися  Євген Білокінь  (7-ма хвилина) та  Олексій Бойко  (21-ша хвилина).

Кавун сити