Калініна та Ястремська з перемог стартували на турнірах WTA в Остіні та Сан-Дієго

2 месяца назад 0

До другого кола американських турнірів пройшли три українки. Українські тенісистки Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська здобули перемоги на старті турнірів WTA, що відбуваються в Остіні та Сан-Дієго відповідно.

Американські турніри стартували в ніч проти вівторка, 27 лютого. Тоді ж відбулися й перші матчі за участі українських тенісисток: у Сан-Дієго Марта Костюк перемогла у першому колі американку Енн Лі, а ось Леся Цуренко поступилася британці Кеті Бутлер.

У наступний день матчів першого кола на американських турнірах свої ігри мали провести ще дві українки. Даяна Ястремська боролася за вихід у друге коло турніру в Сан-Дієго проти американки Керолайн Доулгайд. А ось Ангеліна Калініна в Остіні грала проти чешки Сари Бейлек.

Як минув матч українських тенісисток?

  • Калініній вистачило майже години для виходу у друге коло. Українка обіграла чешку Бейлек за підсумками двох сетів.
  • При цьому Калініна, яка грає на турнірі у статусі лідерки посіву, дозволила суперниці зробити три брейки. У відповідь ж українка взяла одразу сім геймів на подачах суперниці.
  • Натомість Ястремській у грі проти американки Доулгайд знадобилося три сети. А сам матч тривав понад дві години.
  • У першому сеті українка змогла відігратися з рахунку 3:4, взявши три поспіль гейми. Проте у другій партії, після відіграних чотирьох брейкпойнтів за рахунку 5:5, Ястремська все ж програла гейм, а за ним і наступний на подачі американці.
  • І все ж матч закінчився перемогою Ястремської: розгромила Доулгайд у третьому сеті з рахунком 6:1.

WTA 250. Остін, перше коло Ангеліна Калініна (Україна, 1)  — Сара Бейлек (Чехія, Q) 2:0 (6:3, 6:2)
WTA 500. Сан-Дієго, перше коло Керолайн Доулгайд (США) —  Даяна Ястремська (Україна, 5) 1:2 (4:6, 7:5, 1:6)

Українські тенісистки на турнірах у США: що відомо?

  • У другому колі Калініна зіграє проти колумбійки Каміли Осоріо, яка вибила в першому колі француженку Алізу Корне.
  • У разі перемоги над Осоріо Калініна вперше у 2024 році здобуде дві перемоги на одному турнірі. Востаннє українській тенісистці це вдавалося ще у жовтні 2023-го на турнірі у Чженчжоу.
  • Ястремська проведе матч другого кола проти нейтральної тенісистки Анни Блінкової, яку обіграла у 2023 році на турнірі в іспанському Реусі.
  • Марта Костюк, яка першою з українок пройшла до другого кола, зіграє наступний матч проти 18-річної австралійки Тайли Престон, 153-ї ракетки світу.