Українська збірна показала третій результат на Європейських іграх

9 месяцев назад 0

У польському Кракові 2 липня завершилися треті історії Європейські гри. Україну на змаганнях представляли 263 спортсмени. Здобути вдалося 41 медаль, з яких 21 – найвищої нагороди. Успіхи українських атлетів підняли країну на 3 місце у загальномедальному заліку.

Обігнати Німеччину в останній день змагань вдалося завдяки перемозі Вікторії Ус у каное-слаломі в дисципліні байдарка-крос. Завойоване “золото” поставило Україну на рядок вище за Німеччину, яка мала на момент закриття Євроігор 20 золотих медалей.

Веслування на байдарках і каное виявилося успішним і для інших українських спортсменів. Зокрема, Людмила Лузан здобула “золото” за перемогу в одиночному змаганні та у парній гонці з Валерією Теретою.

Відмінні результати показала жіноча збірна з пляжного футболу, якій вдалося вирватися у фінал та посісти почесне друге місце. Українки поступилися досвідченим іспанкам. Чоловічій збірній пощастило менше. Команда не змогла вийти в півфінал і боролася за 5-8 місця зі збірною Азербайджану, повідомляє . На жаль, і у цьому матчі українцям не вдалося обіграти своїх суперників.

За підсумками минулих Європейських ігор, можна констатувати, що це був найкращий виступ українських спортсменів. У 2015 році збірна України змогла посісти лише 8 місце. У 2019 році загальний результат дозволив українцям посісти 3 місце у загальному рейтингу, проте кількість золотих медалей при цьому була меншою – лише 16.