Гауляйтером Хрестівської громади на Херсонщині окупанти призначили директора місцевого КП «Надія» Максима Кацідана

9 месяцев назад 0

30-річний Максим Кацідан, директор комунального підприємства «Надія» з села Надеждівка став гауляйтером Хрестівської сільської територіальної громади Каховського району на окупованій частині Херсонщини. Він з перших місяців окупації добровільно співпрацює з російськими загарбниками і здає їм патріотично налаштованих до рідної України односельців.

Про це Центру журналістських розслідувань  розповіли місцеві мешканці.

За їхніми словами, гауляйтера Хрестівської громади  Кацідана Максима Ігоровича , 17 серпня 1992 р. н., російський комендант так званого Чаплинського району представив ще 14 вересня 2022 року. Кацідан з березня 2020 року очолює комунальне підприємства «Надія» в селі Надеждівка Хрестівської громади.

«Кацідан раніше бігав у вишиванці, а з приходом окупантів різко став російським «патріотом». Він здавав загарбникам АТОвців, патріотично налаштованих до України односельців, організував продаж товарів і пального з Криму. На своїй посаді в КП «Надія» працював абияк – в Надеждівці завжди з благоустроєм був бардак. Сам Кацідан брехливий, жадібний і дуже хитрий. Не дивно, що росіянам він припав до душі», – розповіли ЦЖР мешканці Хрестівської громади.

На співпрацю з окупантами пішли більшість родичів Максима Кацідана. Сам гауляйтер останнім часом активно бере участь у пропагандистських заходах окупантів і обіцяє відкрити у громаді з нового навчального року «більше шкіл».

Як повідомляв ЦЖР, у смт Велика Лепетиха на тимчасово окупованій Херсонщині зник гауляйтер Вадим Сайдулаєв. Замість нього на цю посаду окупанти призначили росіянина Ілью Каширіна, який працював у Краснодарі під керівництвом Андрєя Алєксєєнка, нинішнього глави окупаційного «уряду» Херсонщини.