Херсонський депутат-опозиціонер Філіпчук заробив більше півмільйона

5 лет назад 0

За минулий 2018 рік депутат Херсонської обласної ради (Опозиційний блок), голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів виконавчого апарату Філіпчук Павло Ігорович заробив 578 798 гривень. За кожний робочий день в середьному він отримав 2 135 грн. зарплати і різних видів додаткових нарахувань, включно з щедрими преміальними. Приміром, у жовтні він отримав 116 026 грн., а в грудні — 68 622 грн.
Про це повідомляє “Новий день” з посиланням на регіональну представницю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Херсонській області Лілію Афанасіаді.
Інформацію про доходи Філіпчука вдалось отримати лише після повторного запиту. Через порушення ч. 2 ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення Херсонський міський суд визнав головного спеціаліста відділу документообігу, контролю та забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Херсонської обласної ради винним і наклав адміністративне стягнення в 425 гривень (25 неоподатковуваних мінумумів доходів громадян).
За даними декларації за 2018 рік, Філіпчук має будинок в Каховці та орендує квартиру в Херсоні. Будинок, право на який Філіпчук набув 2016 року, не вказаний у деклараціях за 2016 та 2017 роки. Фінансових заощаджень чи фінансових зобов’язань Філіпчук не має, так само в декларації не вказано транспортних засобів.