У Херсонському регіоні легалізація найманої праці на постійному контролі

У Херсонському регіоні легалізація найманої праці на постійному контролі

7 лет назад 0

З метою забезпечення прав найманих працівників на пенсійне страхування фахівці Генічеського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області продовжують здійснювати заходи по легалізації заробітної плати та трудових відносин.

Так, 13 липня 2017 року головний спеціаліст фінансово — економічного відділу Оксана Дячук взяла участь у черговому рейді — обстеженні щодо виявлення найманих працівників, які працюють без укладання трудових угод з суб’єктами господарювання. Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено 26 суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі на місцевому ринку.

Під час обстеження було виявлено три випадки використання праці найманих працівників без відповідного оформлення трудового договору. З порушниками трудового законодавства та їх працівниками проведено бесіду про наслідки використання найманої праці без належного оформлення, в тому числі втрату соціальних гарантій найманих працівників. Приватним підприємцям вручені запрошення на засідання районної комісії з питань легалізації трудових відносин.

Робота в цьому напрямку залишається на постійному контролі.

Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА