Генеральна директорка клінічної лікарні розповіла про виклики медичної реформи

2 года назад 0

Генеральна директорка клінічної лікарні імені Є. Карабелеша, депутатка Херсонської міської ради Алла Малицька розповіла в ефірі новорічного марафону на «Першому регіональному» про виклики медичної реформи.

“Завдяки медичній реформі наш медичний заклад став більш потужним. Ми отримали можливість оновити медичне обладнання. В нас нарешті з’явився «диригент надання медичної допомоги» – це Національна служба здоров’я України. Кожного року цей орган формує вимоги для медичного закладу, щоб він зміг контрактуватися на ту чи іншу послугу. Іноді ці вимоги є жорсткі, завдяки цьому, в результаті наші пацієнти отримують якісні послуги», – розповідає Алла Малицька.

Також лікарка розвіяла міфи, щодо вакцинацію проти COVID-19. Зокрема, за її словами, щеплення не знижує імунітет, безпечне і навіть рекомендовано для літніх людей, а також жінкам при надії після 12-го тижня вагітності.

Алла Малицька також назвала вагомі аргументи, які говорять про переваги вакцинації.

«По-перше, вакцинацію роблять безкоштовно, а лікування іноді коштує сотні тисяч гривень. По-друге, в реанімації не було людей, які правильно, за календарем щеплень, зробили вакцинацію двома дозами. Серед моїх знайомих, люди поважного віку, які зробили вакцинацію на початку літа, захворіли на COVID-19, але перебіг захворювання був середнього ступеню. Я вважаю, що вакцинація врятувала їх життя», – зазначила Алла Малицька.

Повне інтерв’ю з ведучою Елеонорою Гуськовою дивіться за посиланням: