«Чорти бісяться, це нормально» — облили фарбою кінотеатри, де показуватимуть фільм про Петлюру

6 лет назад 0

У Запоріжжі невідомі облили червоною фарбою постери фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри", розміщені на кінотеатрах імені Маяковського та імені Довженка.

Про це написав глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, передає сайт Gazeta.ua.

"Облили червоною фарбою постери створеної за підтримки Держкіно стрічки "Таємний щоденник Симона Петлюри" режисера Олеся Янчука, яка 6 вересня вийшла у широкий кінотеатральний прокат в Україні".

На його думку, метою провокації було зірвати демонстрацію фільму. За інформацією дистрибутора картини, через ці провокації кінотеатри можуть відмовитися від показів стрічки.

"Ми вважаємо цей прецедент надзвичайно небезпечним, адже у прокат виходитиме ще чимало українських фільмів на важливі історичні теми і безкарність провокаторів може призвести до того, що кінотеатри боятимуться демонструвати такі стрічки", — заявив Іллєнко.

Державне агентство України з питань кіно звернеться до МВС та СБУ з проханням відреагувати на дані злочинні дії і вжити заходів з недопущення подібних випадків у майбутньому.

Журналіст  Вахтанг Кіпіані  теж відреагував на провокації у Запоріжжі. Написав, щоб йти на фільм треба точно.

"Москва вбила Петлюру. Потім підмінила пам'ять про нього, перетворивши одного з керівників держави на нібито "погромника". А тепер підсилає провокаторів, щоб облити фарбою і розкидати листівки "Петлюра — кат єврейського народу" у Запоріжжі. Чорти бісяться, це нормально. Фільм "Таємний щоденник Симона Петлюри" у кінотеатрах від сьогодні. Треба йти!)".