Херсонців запросии до чеського баркемпу

6 лет назад 0

Чеська неприбуткова організація «NESEHNUT?» розпочинає вже  третій українсько-чеський баркемп , який цього разу відбудеться 12 і 13 листопада  о  10:00 у приміщенні Херсонської Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки (вул. Потьомкінська, 97 ).

У середині листопада пройде в Херсоні Третій українсько-чеський баркемп. Організатором є чеська неурядова організація «NESEHNUT?» у співпраці з українськими партнерськими організаціями та обласною бібліотекою. На подію з’їдуться як досвідчені громадські діячі так і представники ініціатив-початківців, запрошені представники ЗМІ та спеціалісти з проведення громадянських кампаній з Чехії, України, Білорусії, Польщі, Угорщини, а також Придністров’я. Адже мета цьогорічного баркемпу подвійна:
— і налагодження зв’язків і посилення співпраці між громадськістю та ЗМІ, 
— і  обмін інноваціями, прикладами хорошої і поганої практики. 

 

«NESEHNUT?» вже не перший рік підтримує в Україні починаючі громадянські ініціативи та незалежних журналістів і журналісток у рамках своєї програми «Шлях ініціативи». До цього часу «NESEHNUT?» вже підтримала в Україні шістнадцять громадянських ініціатив, а саме: допомагала спланувати громадянські кампанії і профінансувала їх проведення 350 тисячами крон, організувала два українсько-чеські баркемпи, участь у яких взяло понад сто людей.

Цьогорічний баркемп вдалося організувати дякуючи підтримці Міжнародного Вишеградського фонду. У процесі його підготовки команда організаторів вибрала вже добре знаний концепт, на якому учасники й учасниці є також одночасно спікерами, різні лекції й майстер-класи відбуваються паралельно, а тривалість кожного виступу не перевищує півгодини.

За попередніми прогнозами, цього року участь у баркемпі візьмуть близько п’ятдесяти учасників і учасниць, які зможуть відвідати понад дванадцять лекцій і майстер-класів. Свою участь уже підтвердили:

Яна Сміґґельс Кавкова  (Чехія), директорка Форуму 50% — чеської громадської організації, яка виступає за рівне представлення чоловіків і жінок у політиці;

Ондржей Соукуп  (Чехія), журналіст одного із найвпливовіших у Чехії ЗМІ «Економічна газета» ( Hospod??sk? noviny );

Войтєх Богач  (Чехія), незалежний журналіст з Чехії, репортер, сфера зацікавлень якого – Центральна й Східна Європа та Близький Схід;

Іво Бистршічан  (Чехія), документарист, сценарист і співробітник Чеського суспільного телебачення;

Татяна Рев’яко  (Білорусь), голова Білоруського дому захисту прав людини й член відомої правозахисної організації «Вясна»;

Марк Фодор (Угорщина), директор CEE Bankatch Network ,

Альона Марчкова (Придністров’я), екс-голова тираспольської правозахисної організації «Апріорі».

 

Якуб Шімак, координатор діяльності «NESEHNUT?» в Україні, сказав:

« Ми вбачаємо ціль баркемпу не лише в налагодженні взаємних контактів різних активістів і активісток, але й у знайомстві їх із незалежними ЗМІ та досвідченими фахівцями і фахівчинями. Неформальна атмосфера баркемпу – це ідеальне місце для обміну досвідом та ідеями

 Петр Махалек, співробітник «NESEHNUT?», організатор і лектор баркемпу, сказав:

« Вільне суспільство може існувати лише за наявності активних громадян і незалежних ЗМІ, які й в Україні, і в Чехії є однією з умов розвитку демократії. Ми вважаємо баркемп чудовим інструментом налагодження взаємної співпраці, мотивування, обміну позитивними прикладами та зародження нових проектів і акцій. »

 

Контакти:

Якуб Шімак, [email protected], +380 666 696 024

Петр Махалек, [email protected], +380 992 680 836

Ілона Полесова, [email protected], +380 668 106 74