На Херсонщині привітали працівників культури

6 лет назад 0

Щорічно 9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. 

Напередодні свята, сьогодні, 7 листопада, в ККЗ «Ювілейний» на урочистості з нагоди професійного свята зібралися працівники благородної і почесної професії з усіх районів Херсонщини, які гордо несуть та прославляють українську культуру в світі. Тільки в нашій області налічується понад 5 тис. працівників культури, кожен з яких поповнює культурно-мистецьку скарбницю Херсонщини.

Привітав присутніх зі святом керівник апарату облдержадміністрації Володимир Клюцевський та подякувати за професіоналізм, уміння принести радість у душі людей.

«Ваша професія – особлива. Ви даруєте людям радість, наповнюєте їхні душі світлими почуттями, навчаєте розуміти прекрасне, любити рідний край, оберігаєте та розвиваєте народні традиції та ремесла. Цим самим ви забезпечуєте пам’ять поколінь і завдяки вам віковічні традиції поєднуються з новітніми поглядами сучасності», — наголосив Володимир Клюцевський.

Приєдналась до поздоровлень і начальник управління культури облдержадміністрації Світлана Думинська, яка привітала своїх колег із професійним святом, зазначивши, що працівники культурної сфери – це люди, які несуть радість та любов до танцю, співу, слова, до життя, наповнюють будні високими і світлими почуттями: «Ми повинні шанувати тих, хто творить культуру та мистецтво нашого краю. Окремі слова вдячності потрібно сказати ветеранам галузі культури та мистецтва».

Кращих працівників галузі культури та народного мистецтва області за значний внесок в розвиток галузі культури було відзначено та нагороджено Почесними грамотами та Подяками Міністерства культури України, голови облдержадміністрації, обласної та міської ради,  управління  культури ОДА.

Супроводжувалося свято чудовими концертними номерами.

Херсонська Обласна Державна Адміністрація