Назвали переможців премії «Книга року ВВC»

6 лет назад 0

Оголосили переможців премії "Книга року BBC – 2017″. Ними стали "Земля загублених, або маленькі страшні казки" Катерини Калитко та "Комп і компанія" Анни Коршунової.

Переможці отримають грошову премію у розмірі гривневого еквіваленту 1 тис. фунтів стерлінгів.

Вінничанка Катерина Калитко, 35 років, перекладає балканську літературу. У її авторському доробку 6 збірок поезії та 2 книжки короткої прози.

"Земля Загублених, або Маленькі страшні казки" містить дев'ять оповідань про людей, яких суспільство не сприймає.

"У 13 років вирішила стати письменницею. Навіть мій перехід на українську мову для Вінниці виглядав дивним. Оточення не розуміло мій вибір. Головну героїню оповідання "Вода" з дитинства виховують, як хлопця. Така традиція досі існує в Албанії. Якщо в сім'ї не народився спадкоємець, одна з доньок свідомо бере на себе роль чоловіка. Одягається й поводиться відповідно, виконує важку роботу. Дівчина з мого оповідання вирішує повернути свою долю", — розповіла Gazeta.ua Катерина Калитко.

47-річна Анна Коршунова з Кропивницького написала про проблему сучасних дітей і підлітків, що потрапляють у залежність від комп'ютера.
Головний герой книги — Владик, виріс у місті. Їде з батьками в село, де не має доступу до планшета.

"Вже за кілька днів він разом із компанією нових друзів вартуватиме на таємних тренуваннях, зазіхатиме на черешні в сусідському садку й врятує від шахраїв шкільний комп'ютерний клас. Вигадуватиме купу причин, аби лишитися в селі до кінця канікул і здійснити таємний план "Сто кроків".
В умовах, коли з раннього дитинства діти оточені різноманітними інтерактивними електронними пристроями, починаючи з іграшок і закінчуючи комунікаційними ґаджетами, — підлітку варто усвідомити переваги "живого" спілкування", — написали в прес-релізі до видання.

Минулого року "дорослою" Книгою року BBC став роман пані Малярчук "Забуття".