Святкування урочистих дат вже офіційно заплановані

7 лет назад 0

До Дня українського козацтва та Дня захисника України на Херсонщині управління культури обласної державної адміністрації та обласні підвідомчі заклади проведуть ряд урочистих заходів з нагоди свят.

13 жовтня о 12.00 в Обласному госпіталі інвалідів та ветеранів війни відбудеться концерт студентів Училища культури.

О 16.00 відбудеться заключна частина Міжнародного проекту «Херсонщина. Імена і здобутки», яка пройде у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша.

14 жовтня у Новій Каховці о 10.00 відбудеться урочисте відкриття скульптурної композиції «Захисникам України».

У цей же час в обласному центрі біля меморіалу «Слава Героям незалежної України» проведуть мітинг з нагоди відзначення 525-річчя українського козацтва та Дня захисника України.

Херсонський Кіш українського козацтва о 12.00 у Покровському сквері біля скульптури Божої Матері проведе урочистий молебень, після чого з 14.00 на набережній пр. Ушакова розпочнеться фестиваль «Козацький заграй».

Також впродовж дня з 10.00 до 16.00 у літературному відділі Херсонського обласного краєзнавчого музею за адресою вул. Театральна, 1 відбудеться презентація виставки «REVOLЮЦІЯ.UA» до 100-річчя Української революції.

З 13.00 в Херсонському обласному художньому музеї ім. О. Шовкуненка розпочнеться День відкритих дверей, а також буде проведено засідання кіноклубу з переглядом художнього фільму «Тарас Бульба».

Поціновувачі театрального мистецтва о 18.00 зможуть переглянути виставу «Будинок на кордоні» у Херсонському обласному академічному музично- драматичному театрі ім. М. Куліша.

Окрім того, впродовж 14-15 жовтня на базі Обласного палацу молоді і студентів проходитиме Всеукраїнський конкурс військово-патріотичної творчості «Оберіг». А 15 жовтня о 14.00 відбудеться гала-концерт переможців та учасників фестивалю.

Всіх мешканців і гостей Херсонщини запрошують до участі в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня українського козацтва та Дня захисника України!

джерело