Аудитори Херсонщини не задоволені діяльністю Олешківської районної ради

6 лет назад 0

Здали в оренду, але оорону приміщень оплачували самі — за таке ноу-хау "як витратити бюджетні кошти" на діяльність олешківської райради звернули увагу аудитори. Ось їх висновки:

Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області  провело планову ревізію районного бюджету та фінансово-господарської діяльності Олешківської районної ради за період з 01.03.2012 по 01.07.2017.

Загалом фахівці виявили фінансових порушень на суму 584,4 тис. грн. Всупереч вимогам законодавства районна рада оплатила витрати на охорону своїх приміщень, які були надані в оренду. Сума цього порушення становить 501,4 тис. грн. Також замість орендарів рада частково оплатила коштом місцевого бюджету витрати за використану цими орендарями електроенергію, спожиті послуги з водокористування і водовідведення, вивезення твердих побутових відходів. Через це неправомірно витрачено майже 56 тис. грн.

Крім того, аудитори виявили завищення вартості будівельних робіт чотирма підрядниками на суму понад 27 тис. грн.

До підконтрольної установи застосовано такі фінансові санкції, як зупинення та призупинення операцій з бюджетними коштами. На посадову особу складено адміністративний протокол за бюджетне правопорушення, який направлено до районного суду. Матеріали ревізії передано правоохоронному органу.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області