Херсонські платники усе частіше звітують онлайн

6 лет назад 0

За повідомленням управління інформаційних технологій Головного управління ДФС у Херсонській області за І звітний період в електронному вигляді відзвітували 67 % платників.

Як повідомили в управлінні інформаційних технологій Головного управління ДФС у Херсонській області за перший звітний період цього року станом на 26.02.2018 платники податків надали до податкових інспекцій регіону понад 129 тисяч звітних документів.

Питома вага документів, наданих в електронному вигляді, складає 67 відсотків або майже 86 тисяч звітів. Найбільше «електронних» декларацій надано з податку на додану вартість понад 99 відс. та акцизного податку — 86 відсотків.

Варто зазначити, що всього з початку 2018 року територіальні органи ДФС у Херсонській області обробили понад 269 тисяч документів, поданих платниками податків. Із загальної кількості 177 тисяч або 66 відс. звітів суб’єкти господарювання надіслали онлайн.

Нагадаємо:

Найпопулярнішим електронним сервісом ДФС є «Електронний кабінет», за допомогою якого здійснюється взаємодія органів фіскальної служби та платників податків у режимi реального часу. Поряд із іншими сервісами, у такому віртуальному громадяни можуть сформувати запити для отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків із Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та отримати відповіді на такі запити. Також надана можливість підготувати, заповнити та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів декларацію про майновий стан і доходи.

 

Прес-служба Головного управління

ДФС у Херсонській області