Інвестиції на Херсонщині зросли

6 лет назад 0

Під час підсумкової прес-конференції для ЗМІ команди очільника області заступник голови облдержадміністрації Євген Рищук наголосив, що стратегічними пріоритетами реалізації інвестиційної та промислової політики Херсонщини визначено поліпшення інвестиційного клімату області та підвищення рівня конкурентоспроможності промислового комплексу області.

«Обласна державна адміністрація ефективно здійснює виконання завдань обласної цільової програми формування позитивного іміджу та розвитку зовнішньоекономічної діяльності, які корелюються з завданнями стратегії розвитку області й програми соціального, економічного та культурного розвитку Херсонщини», — підкреслив він.

Окремо Євген Рищук зупинився і на досягненнях, підкресливши, що у поточному році інвестиційні процеси в регіоні демонструють суттєву позитивну динаміку. 

Так, у січні-вересні 2017 року за попередніми розрахунками обсяг капітальних інвестицій становить 3 мільярди 730 млн грн., що на 32% більше ніж за відповідний період минулого року. На одну особу населення — 3495,7 грн.

Вперше за останні роки темп зростання обсягу прямих іноземних інвестицій має позитивну динаміку та складає 106% за дев’ять місяців -211,9 млн дол.США.

Крім того, загалом протягом 2017 року на даний час укладено 23 Меморандуми та інших документів про співпрацю, які закладають фундамент на подальшу діяльність у 2018 році.

«Впевнений, що ефективна реалізація поставлених завдань і заходів на 2018 рік надасть можливість Херсонщині посісти гідне місце в рейтингу регіонів, особливо за напрямком «Інвестиційна діяльність», — резюмував Євген Рищук.

джерело