Передноворічний податковий лікбез пройшов у Херсоні

6 лет назад 0

Напередодні новорічних свят, у приміщенні Дніпровської районної у м. Херсоні ради відбувся останній у цьому році семінар для платників податків Херсонщини. Як і зазвичай, захід організували та провели фахівці Головного управління ДФС у Херсонській області спільно зі спеціалістами Головного управління ПФУ в Херсонській області.

Охочих дізнатися про зміни у сфері оподаткування було чимало, адже серед іншого на порядку денному семінару був огляд Проекту Закону України від 15.09.2017 № 7000 «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Тож лектори ознайомили присутніх із основними показниками бюджету-2018 та податковими новаціями, соціальними показниками та мінімумами, особливостями реєстрації податкових накладних та запроваджуваними пільгами для розвитку ринку електромобілів.

Окрім того, працівники фіскального відомства розповіли про нарахування та сплату єдиного податку, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, річний перерахунок заробітної плати та суми наданої податкової соціальної пільги. Особливу увагу фіскали акцентували на тому, що з 1 січня 2018 року всі підприємці, в тому числі і ті, які обрали єдиний податок, будуть зобов'язані сплачувати єдиний соціальний внесок до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом. Це ж правило буде поширюватися на осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Раніше для таких осіб, окрім підприємців-спрощенців, застосовувався річний період сплати ЄСВ. Також платники єдиного податку І групи з початку нового року мають сплачувати ЄСВ так як інші «єдинники» — не менше мінімального розміру.

Спеціалісти у сфері пенсійного законодавства нагадали присутнім про переваги та особливості функціонування Порталу електронних послуг від Пенсійного фонду України. Наголосили на необхідності своєчасного виправлення помилок, допущених у звіті про нарахування   єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Семінар відбувся у діловій та довірливій атмосфері. Уподовж заходу представники бізнесу спілкувалися з лекторами та отримували фахові відповіді на питання щодо оподаткування прибутків від ведення бізнесу, які їх цікавили.

Насамкінець лектори привітали усіх присутніх на заході з новорічно-різдвяними святами, побажали здоров’я, радощів, миру, впевненості у майбутньому, віри у себе та процвітання бізнесу.

Проведення наступного семінару за участі спеціалістів Головного управління ДФС у Херсонській області заплановано на 30 січня 2018 року. Місце проведення: м. Херсон, вул. Перекопська, 166, актова зала Дніпровської районної у м. Херсоні ради. За інформацією щодо участі у семінарі звертайтеся за телефонами 42-76-20 та 42-76-15.

 

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області